RADOVI NA IMPLANTATIMA

Što ako mi nedostaje samo jedan

Nedostatak jednog zuba se može sanirati na više načina. Mi savjetujemo implantat iz nekoliko razloga, a najvažnija dva su:
• ugradnja implantata je brza, jednostavna i bezbolna
• susjedne zdrave zube nije potrebno brusiti kako bi postavili most
Iako termin “kirurški zahvat” izaziva skepsu, bitno je napomenuti da je ovo manje invazivan i neugodan postupak za nadomještanje izgubljenog zuba od postavljanje klasičnog mosta. Za nadomještanje nekoliko zubi koji nisu u nizu postupak ostaje identičan postupku ugradnje samo jednog implantata.

Što ako mi nedostaje više zuba?

Kada nedostaje više zubi u nizu, ovisno o broju zubi koji nedostaju, ugrađujemo 2 ili više implantata koji će biti u funkciji nosača mosta nakon procesa oseointegracije. Most učvršćen na implantate biti će dugotrajan, čvrst i stabilan, a Vaši zdravi susjedni zubi neće stradati zbog postavljanja mosta.

Što ako mi nedostaju svi zubi?

Kako bi sanirali potpuno bezubost pomoću implantata potrebno je utvrditi da li pacijent ima dovoljno zdrave kosti u čeljusti. Ukoliko je kost dostatna, ugrađuje se 6 do 8 implantata koji će služiti kao nosači cirkularnih mostova. Most učvršćen na implantate je fiksni rad koji će spriječiti povlačenje zubnog mesa i propadanje kosti, omogućiti Vam siguran i čvrst zagriz te pružiti osjećaj Vaših prirodnih zuba

U slučaju da ste kandidat za protezu, potrebno je sanirati bezubu čeljust pomoću 4 implantata i na koje se naknadno vidaju patrice ( lokatori ), dok se u proteze umeću matrice.
Ovim sistemom osiguravamo savršenu retenciju i stabilnost proteza u ustima. Ovakve proteze su vrlo fiksne u ustima, ne dolazi do ispadanja i pomicanja prilikom jela,govora i sl…
Gotovo kao da imate fiksni rad u ustima

 

Na sljedećoj slici možete usporediti saniranje bezube čeljusti mostom ili protezom