Dentalna estetika

Danas smo svjedoci sve većoj tendenciji uljepšavanja i usmjerenosti na fizički izgled, stoga klijenti uz ostale segmente zdravlja i ljepote, isto tako teže i uljepšavanju osmijeha.
Dentivo vam pruža slijedeće usluge kako bi vam to i omogućili:
• Izbjeljivanje zubi
• Zubni nakit
• Estetski ispuni

IZBJELJIVANJE ZUBI

Uslijed konzumacije kave, čaja, crnog vina, cigareta i sličnih proizvoda, boja na zubima tijekom godina može potamniti. Drugi uzrok je gubitak bijeline zuba kao prirodan proces. Zubna caklina s vremenom postaje sve tanja i do izražaja dolazi diskoloracija, tj. prevladava boja dentina (unutrašnjost zuba).
Bezbolnim i brzim postupkom izbjeljivanja zuba kod prvog posjeta stomatologu može se postići odličan rezultat. Izbjeljivanje uklanja mrlje na zubima i posvjetljuje prirodnu nijansu zubi. Ovisno o željenoj nijansi zuba postupak se može ponoviti.
Pri izbjeljivanju koristimo Opalescence boost, proizvod koji daje vrhunske rezultate. Nakon tretmana zubi se premazuju pastom na bazi fluora čime se dodatno zaštićuju.
Ukoliko vam je prilikom stomatološkog liječenja jedan zub izgubio svoju prirodnu nijansu moguće ga je izbjeliti unutarnjim izbjeljivanjem što daje odlične i brze rezultate te vraća zubu prirodan izgled.

ZUBNI NAKIT

Zubni nakit aplicira se na površinu zuba pomoću posebnog ljepila bez mogućnosti oštećenja zubne cakline. Primjenjuje se iz estetskih razloga kako bi se istaknuo ili individualizirao vaš osmijeh. Zubni nakit može biti od zlata, cirkona ili dragog kamena. Ukoliko Vam se nakit više ne sviđa može ga se ukloniti u bilo kojem trenutku kod stomatologa koji ga je i aplicirao. Zahvat stavljanja i skidanja nakita je bezbolna.

ESTETSKI ISPUNI

Ispunima se nadoknađuje tvrdo zubno tkivo, tj. popunjavaju se rupe na zubu nastale zbog uklanjanja karijesa, posljedica trauma ili urođenom nepravilnosti oblika i boje zuba. Primjenom lokalnog anestetika kod pacijenta, zub i područje oko zuba utrnu što ovaj tretman čini bezbolnim. Nakon što stomatolog ukloni karijes sa zuba pristupa se estetskom ispunu. Svi estetski ispuni izrađuju se od visokokvalitetnih kompozitnih materijala koji se savršeno uklapaju u okolinu zuba, što osigurava široka paleta boja samih materijala. Estetski ispuni su trajni, nevidljivi i omogućuju prirodni osmijeh te pridonose zdravlju zuba i usne šupljine.
Uznapredovala tehnologija i materijali koje koristimo omogućuju nam da i estetski dio liječenja zuba bude besprijekoran.

DENTIVO uz zdravlje vaših zubi brine i o estetici istih. Naši stomatolozi I tehničari posvetiti će svu pažnju željama I potrebama naših klijenata kako bi dobili savršeni rezultat. Najvažnije nam je vaše zdravlje i lijep osmijeh.