Fiksna protetika

 • keramičke krunice i mostovi na metalnoj podlozi
 • bezmetalna keramika
 • cirkon keramika
 • inlay i onlay
 • keramičke ljuskice
 • kombinirani radovi

FIKSNA PROTETIKA

Keramičke krunice i mostovi na metalnoj podlozi

Osnovna struktura (baza) krunice ili mosta izrađuje se od visokokvalitetnog čvrstog metalnog materijala koji može biti izveden od plementih i neplemenitih slitina (kirurški čelik, bijelo zlato i sl.) Kod metal keramičkih krunica na bazu krunice ili mosta izrađene od metala bez nikla, postavlja se dentalna keramika.

Vrlo zahvalna tehnika kada nedostaje više zuba u zadnjem dijelu čeljusti.

Bezmetalna keramika ili E-MAX EMPRESS keramika

Najljepša krunica je potpuno bezmetalna krunica iz dentalne keramike. Krunica ili most u cijelosti su keramički – bezmetalni. Empress keramika omogućuje optičke efekte poput prirodnog zuba zbog translucencije i prozirnosti samog materijala. Dentalna keramika je također i hipoalergijski materijal, što znači da je biokompatibilna s našim organizmom. Preporučuje se za zamjenu prednjih zuba zbog visoke estetike.

Cirkon keramika (bezmetalna keramika)

Cirkon (vrsta dentalne keramike) svojim iznimnim mehaničkim i estetskim svojstvima spada u sam vrh moderne stomatologije. Materijali na bazi cirkona sve više istiskuju iz upotrebe klasično metalno- keramičke krunice i mostove. Cirkon karakterizira vrhunska estetika, biokompatibilnost, preciznost i iznimna čvrstoća. Cirkon je jedini materijal prikladan za izrađivanje mostova velikog raspona (4 do 14 članova).

Prednosti bezmetalne keramike su:

empress

 • estetika koju odlikuje prirodna boja, oblik i svijetlosna propustljivost
 • potrebno je manje brušenja zuba
 • kompjuterska preciznost izrade (CAD/CAM)
 • izvrsna čvrstoća i visoka otpornost na lom
 • olakšana higijena zubiju (čišćenje zuba i okolnog tkiva)
 • smanjena iritacija desni
 • eliminacija rizika od pojavljivanja metalnog ruba krunice uzrokovanog povlačenjem desni

Inlay i onlay

Inlay i Onlay su estetski ispuni izrađene od čiste keramike. Služe da bi nadoknadili oštećenja nastala traumom ili karijesom.

Na temelju otiska, izrađuju se u našem dentalnom laboratoriju, za razliku od klasičnih plomba koje se modeliraju direktno u ustima u stomatološkoj ordinaciji.

Prednost u odnosu na klasičnu plombu je vrhunska preciznost i estetika, čvršće dosjedanje u zubu i dugotrajnost.

Ljuskice


Keramičke ljuskice ili laminati predstavljaju estetski nadomjestak u području prednjih zuba. Ovom tehnikom postižu se lijepi i bijeli zubi uz minimalno brušenje zubnog tkiva od 0,5 – 0,8 mm. Keramičke ljuskice lijepe se na prednju stijenku zubi te time korigiraju boju i nepravilnosti u obliku zuba. Keramičke ljuskice ne tamne tj. ne mjenjaju svoju boju te imaju izrazito dobar estetski učinak.

Izvrstan su izbor kod dizajniranja idealnog osmijeha, jer nam nude mogućnost mijenjanja oblika I boje zuba, uz minimalno brušenje zubne podloge.

Klijent u suradnji sa stomatologom i našim tehničarima može detaljno precizirati svoje želje.

Kombinirani radovi

Kombinirani protetski radovi ubrajaju se u estetski vrhunac mobilne protetike.

Takvi radovi predstavljaju kvalitetna riješenja u slučajevima gdje se na manji broj zuba izrađuju krunice sa kopčama i kopčama na protezi.

Na taj način ne vide se kvačice od proteze prilikom govora ili smijanja, a omogućena je i izvrsna stabilnost proteze. Pacijent time dobiva izuzetnu funkcionalnost i vrhunsku estetiku. Pri izradi protetskog rada u našem laboratoriju izrađujemo privremene krunice i privremene proteze tako da pacijent već kod prve posjete odlazi iz ordinacije sa zubima kako bi mogao normalno funkcionirati.

DENTIVO ima dugogodišnje iskustvo u izradi fiksne i mobilne protetike, tu vještinu smo doveli do savršenstva. Uz vrhunsku opremu i tehnologiju te stručnost naših stomatologa omogućiti ćemo vam ljepši osmijeh i zdravlje.