Implantologija

Zubni implantanti su odličan izbor za nadomjestak jednog ili više zubi jer se za razliku od mosta ne bruse susjedni zdravi zubi.

Implantanti se izrađuju od titana koji je biokompatibilan materijal (neškodljiv za živu okolinu). Titan i njegove legure mogu se koristiti bez bojazni i kod alergičnih osoba te se smatra idealnim materijalom za protetske nadomjestke.
implantologija
Implantant se postavlja u čeljust u svrhu zamjene zubnog korijena. Nakon što je postavljen zatvori se zaštitnim vijkom te se oblikuje tkivo gingive, sluznica. Implantant u prosjeku zarasta 3 mjeseca, u tom se periodu kost sjedini s implantantom. Nakon perioda zarastanja spremni smo za slijedeći korak, stomatolog na implantant postavlja nadogradnju na koju se konačno postavlja zubni nadomjestak ili fiksna proteza.

Implantologijom se može nadomjestiti jedan i više zuba ili se može sanirati kompletno bezuba čeljust. Kod nedostatka više zubi implantati služe kao nosači mosta, dok kod potpune bezubosti u jednu čeljust se ugrađuje šest do deset implantata na koje se postavlja cirkularni most.

Trajnost implantata je gotovo doživotna uz pažljivo provođenje oralne higijene.

DENTIVO u svom radu koristi atraumatske implantante renomiranih tvrtki koje jamče kvalitetu, postavljanje je bezbolno a cijeli proces ugradnje siguran i brz. Prostetski materijal izrađujemo u našem laboratoriju što omogućuje stomatologu i tehničarima preciznost u izradi i postavljanju vašeg implantanta.

Obratite nam se s povjerenjem.