Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija je grana stomatologije koja je specijalizirana za restauraciju zuba oštećenog karijesom, zuba koji je promijenio oblik ili boju, te zuba oštećenog traumom.

U početnoj fazi pregleda, upoznavanja sa pacijentom utvrđujemo stomatološki problem vizualnim pregledom, informiranjem o stanju zuba od strane pacijenta, uz to se služimo rentgenskim snimkama i drugim modernim dijagnostičkim metodama.

Cilj nam je reparirati oštećeno tkivo zuba što bezbolnije pri čemu u svakoj terapiji koristimo anestetike te antiseptičke otopine i gelove na bazi chlorhexidina (curasept).

Tretirani zub potrebno je zatim ispuniti kompozitnim materijalom ili bezmetalnom keramikom.

Kompozitni materijal kojim se služimo, prozvođača GC (trenutno najbolji kompozitni materijal na tržištu), je u cijelosti estetski i samim time odgovara okolnoj boji zuba.

Vrlo je važno na vrijeme dijagnosticirati karijes koji može biti vrlo invazivan što često ne primjećujemo dok ne nastupi osjetljivost zuba na tople-hladne podražaje i zatim bol. Dublji i opsežniji karijes dovodi do odumiranja unutarnjeg tkiva zuba uslijed oštećenja krvnih žila i živaca.Zub postaje osjetljiv, bolan i estetski neugledan. Takav zub potrebno je odmah početi liječiti, ukloniti sav invazivni karijes te rekonstruirati oštećenu caklinu i dentin kako bi se što prije povratio prirodan izgled i funkcija zuba.

Liječenje zuba ili endodoncija se provodi kada su mikroorganizmi doprijeli do pulpe zuba te je nastala upala.

Strojna endodoncija je najsuvremenija metoda liječenja zubnih kanala. Piezo aparat koji koristimo u našoj ordinaciji radi na principu vibracija, jedini aparat s kojim se bezbolno liječi zub a vibracije aparata ubijaju bakterije, čime kompletno uklanjajamo upalu.

Prilikom svakog liječenja koristimo lokalni ANTIBIOTIK koji djeluje direktno na liječeno područje.

Nakon stomatološkog tretmana, naš stomatolog će vas detaljno informirati o liječenju zuba, savjetovati o daljnjem održavanju oralnog zdravlja I spriječavanju bolesti.

DENTIVO je ovdje za vas, izliječiti ćemo bezbolno i brzo vaše zube te im vratiti prirodan sjaj i lijep izgled. Naš odlično usklađen tim stomatologa, tehničara i asistenata omogućuju vam potpunu uslugu u svrhu vašeg zdravlja i lijepog osmijeha

Obratite nam se s povjerenjem.